17 Αυγούστου 2023

NASA:5.000 ΓΗΙΝΟΙ εξωπλανήτες


Η NASA ανακοίνωσε πρόσφατα μια εκπληκτική ανακάλυψη που αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν. πρόσθεσαν άλλους 65 επιβεβαιωμένους εξωπλανήτες στο Αρχείο Εξωπλανητών της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), όπως ανακοίνωσε το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της υπηρεσίας στην Καλιφόρνια. 
Συγκεκριμένα, μετά από αρκετά χρόνια έρευνας και παρατηρήσεων, οι επιστήμονες της NASA έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη 5.470 εξωπλανητών σε 4.069 διαφορετικά ηλιακά συστήματα. Οι περισσότεροι εξωπλανήτες (πάνω από 2.700) ανακαλύφθηκαν με το αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ», που λειτούργησε μεταξύ 2009 και 2018. Από τα επίγεια τηλεσκόπια «κυνηγούς» εξωπλανητών, αξιοσημείωτη είναι η επίδοση του οργάνου HARPS του Ευρωπαϊκού Νοτίου Παρατηρητηρίου (ESO) στη Χιλή, που έχει βρει περισσότερους από 150 πλανήτες

Αυτή η ανακάλυψη αποδεικνύει ότι οι πλανήτες δεν είναι μοναδικοί στο γαλαξία μας. Από τους 5.470 εξωπλανήτες, 198 από αυτούς είναι επίγειοι και μοιάζουν με τη γη σε πολλά χαρακτηριστικά. Αυτό σημαίνει ότι έχουν παρόμοια μέγεθος, σύνθεση και συνθήκες με τον πλανήτη μας.
Οι ερευνητές προσδίδουν τεράστια σημασία σε αυτήν την ανακάλυψη και αναμένεται να συνεχίσουν τις παρατηρήσεις και τις μελέτες για να εξερευνήσουν περαιτέρω αυτούς τους επίγειους εξωπλανήτες, γεγονός που μπορεί να παράσχει πολύτιμες πληροφορίες για την προέλευση της ζωής και την εξέλιξή της στο σύμπαν, αλλά και την πιθανή ύπαρξη άλλων πολιτισμών ή ακόμη και εξωγήινων μορφών ζωής.. 
Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε ένα νέο κεφάλαιο της εξερεύνησης του σύμπαντος και είναι μόνο η αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

05 Απριλίου 2007: Βυθίζεται το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond στην Σαντορίνη .

      Θλιβερή επέτειος  Στις 5 Απριλίου του 2007 το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» της εταιρείας Louis Hellenic Cruises, ...