16 Ιουνίου 2023

κοίτα κάποια . . .ΤΡΕΝΑ

Τρένα υψηλής ταχύτητας, σταθμός Nanjing Κίνα

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας της Κίνας, έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες και αποτελούν σημαντικό μέσο μεταφοράς στη χώρα. 
Η Κίνα έχει εντυπωσιακό δίκτυο τρένων bullet, γνωστά και ως τρένα σφαίρες  που καλύπτει μια ευρεία γεωγραφική έκταση.  σιδηροδρόμου στον κόσμο.
Πάνω από 2.800 ζεύγη τρένων με αρίθμηση G, D ή C λειτουργούν καθημερινά, συνδέοντας περισσότερες από 550 πόλεις σε όλη την Κίνα. Τα τρένα αυτά καλύπτουν 33 από τις 34 επαρχίες της χώρας, επιτρέποντας στους επιβάτες να μετακινούνται εύκολα και γρήγορα σε μεγάλες αποστάσεις.
Με την τελική τους ταχύτητα να φτάνει τα 350 χιλιόμετρα ανά ώρα, ανήκουν στα γρηγορότερα συστήματα
Τα τρένα υψηλής ταχύτητας συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, επιτρέποντας την άνετη και γρήγορη μετακίνηση των ανθρώπων και εμπορευμάτων. Επιπλέον, συμβάλλουν στην ενίσχυση των πολιτιστικών ανταλλαγών και την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των περιφερειών της χώρας.
Συνολικά, τα τρένα υψηλής ταχύτητας στην Κίνα αποτελούν σημαντικό κομμάτι της υποδομής μεταφορών της χώρας και συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να βελτιώνονται, προσφέροντας ένα αποτελεσματικό, γρήγορο και άνετο μέσο μετακίνησης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κίνας.
Τα τρένα δεν πρέπει να αποτελούν εργαλείο μικροπολιτικής και πλουτισμού, αλλά θα πρέπει να είναι ένα εργαλείο δυναμικής ανάπτυξης, πολιτισμικής διασύνδεσης και βελτίωσης του επιπέδου ζωής των πολιτών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

05 Απριλίου 2007: Βυθίζεται το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond στην Σαντορίνη .

      Θλιβερή επέτειος  Στις 5 Απριλίου του 2007 το κρουαζιερόπλοιο «Sea Diamond» της εταιρείας Louis Hellenic Cruises, ...