01 Ιουνίου 2024

3. Alaska Railroad, Αλάσκα, Ηνωμένες Πολιτείες


Το Alaska Railroad στην Αλάσκα που διασχίζει τα βουνά της Αλάσκα
Θέα μιας λίμνης από το παράθυρο του Alaska Railroad
Εικόνα: Management/Tripadvisor (left), Sara/Tripadvisor (right)

Διάρκεια ταξιδιού: 2,5 έως 12 ώρες για απλή μετάβαση

Διαδρομές τρένου: Από και προς το Άνκορατζ, το Φέρμπανκς, το Ταλκίτνα, το Χάρικεϊν, το Γκράντβιου ή το Σιούαρντ. Δείτε τον ιστότοπό τους για μια πλήρη λίστα των διαθέσιμων ταξιδιών με τρένο.

Εξερευνήστε τα βουνά στην αχανή ύπαιθρο της Αλάσκας με το Alaska Railroad. Προσφέρει δρομολόγια με τρένο όλον τον χρόνο, με καθημερινά δρομολόγια το καλοκαίρι από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το εμβληματικό «Denali Star Train» είναι ιδανικό για να δείτε άγρια ζώα το καλοκαίρι, κάνοντας μια στάση στο Εθνικό πάρκο και καταφύγιο Ντενάλι κατά μήκος της διαδρομής 12 ωρών μεταξύ του Άνκορατζ και του Φέρμπανκς. Το «Coastal Classic Train» μεταξύ του Άνκορατζ και του Σιούαρντ είναι επίσης ιδανική επιλογή για όμορφα παράκτια τοπία, φιόρδ, ψάρεμα και πεζοπορία. Μια συμβουλή: κάντε αναβάθμιση στο GoldStar Service για καμπίνες με γυάλινες θολωτές οροφές με πανοραμική θέα, υπαίθριο χώρο με πλατφόρμα σε υψηλότερο επίπεδο, γεύματα και ποτά.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε τον χειμώνα. Μπορείτε και πάλι να ζήσετε ένα επικό ταξίδι με τρένο στην Αλάσκα στο «Aurora Winter Train» που προσφέρει εκπληκτική θέα στο μαγικό χιονισμένο τοπίο της πολιτείας και σας δίνει ακόμη και την ευκαιρία να δείτε το βόρειο σέλας.


1. Venice Simplon-Orient-Express, Ευρώπη

2. Glacier Express, Ελβετία

3. Alaska Railroad, Αλάσκα, Ηνωμένες Πολιτείες

4. Eastern & Oriental Express, Σιγκαπούρη

5. Serra Verde Express, Κουριτίμπα, Βραζιλία

6. Rocky Mountaineer, Βόρεια Αμερική

7. West Highland Line, Σκωτία

8. Lake Titicaca Train, Περού

9. Bernina Express, Ελβετία και Ιταλία

10. Coast Starlight Train, Ηνωμένες Πολιτείες

11. The Ghan, Νότια Αυστραλία και Βόρεια Επικράτεια

12. Deccan Odyssey, Ινδία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13η Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

Η 13η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων το 1992 από το Κλαμπ Αριστερόχειρων της Μεγάλης Βρετανίας και με το χρόνο απέκ...