20 Ιουνίου 2024

ATHENS NEW YORK

Σημάδι βέλος Αθήνα 



















Από την οδό Φράνκλιν μέχρι το Ποτάμι, η Δεύτερη Οδός αφθονεί με τοπικούς πολύτιμους λίθους στην Αθήνα, Νέα Υόρκη
Το ιστορικό χωριό του ποταμού Hudson της Αθήνας χρονολογείται από έναν από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους στο Upstate της Νέας Υόρκης. Τώρα, περίπου 337 χρόνια αφότου ο Jan Van Loon αγόρασε τη γη του το 1685, το χωριό βρίθει από υπέροχα μέρη για να συναντήσετε, να φάτε και να ψωνίσετε καθώς περπατάτε κατά μήκος του Second Street με υπέροχη θέα στο ποτάμι. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν μοναδικά προσιτές ανέσεις και μοναδικές προσφορές που απλά δεν μπορείτε να βρείτε πουθενά αλλού.
Στο άρθρο της στους New York Times της 28ης Σεπτεμβρίου, η Karen Angel περιέγραψε την Αθήνα ως «Ένας τέλειος συνδυασμός παλιού και νέου στο Hudson». Γεμάτο με βικτοριανά, ελληνικά και ομοσπονδιακά σπίτια (για να μην αναφέρουμε τις δύο «ολλανδικές» εξοχικές κατοικίες Van Loon από τις αρχές του 18ου αιώνα) το χωριό έχει όλη τη γοητεία μιας ιστορικής γειτονιάς που σφύζει από δραστηριότητα κατά τους θερμότερους μήνες. Η δημιουργική ενέργεια αποπνέει σε ένα εκλεκτικό μείγμα τοπικών επιχειρήσεων που διευθύνονται τόσο από γεννημένους και ανατραφείς ντόπιους όσο και από σχετικά πρόσφατες μεταμοσχεύσεις. Εδώ είναι μόνο ένα δείγμα του τι θα βρείτε.
Το ένα απέναντι στο άλλο στη δυτική πλευρά της οδού Franklin, είναι υπέροχοι τρόποι για να ξεκινήσετε και να τελειώσετε τη μέρα σας.
Το  Athens Rooster  σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και καφέ σε έναν άνετο χώρο που μοιάζει με κουκίνα. Όλα είναι φρεσκομαγειρεμένα στο χώρο του ξενοδοχείου, από μάφιν, κρουασάν και μπισκότα, μέχρι πανίνι, σαλάτες και παραδοσιακή πίτσα. Οι φίλοι και οι οικογένειες το βρίσκουν εξαιρετικό μέρος για να χαλαρώσουν, να βιώσουν την κοινότητα, την άνεση και τον καφέ. Είναι πραγματικά ένα μέρος όπου οι άνθρωποι έρχονται μαζί και τροφοδοτούνται από απλές χαρές.
Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας (και το βράδυ) θα βρείτε όλους να κατευθύνονται στην Crossroads Brewing Company  για σπονδές και υπέροχα φαγητά άνεσης. Στην ανακαινισμένη Όπερα Brooks από το 2009, αυτή η πρωτότυπη παμπ ζυθοποιίας στεγάζει μια ζυθοποιία 7 βαρελιών και 10 πολυσύχναστες βρύσες. Καθώς η επωνυμία Crossroads κέρδισε φήμη και αναγνώριση, η επιχείρηση επέκτεινε την κύρια δραστηριότητα παραγωγής της σε ένα πρώην τυπογραφείο εφημερίδων ακριβώς κάτω από το δρόμο στο Village of Catskill το 2017. Τα βραβεία διατρέχουν τη γκάμα από πολλά βραβεία TAP NY έως το καλύτερο εστιατόριο στην κομητεία Greene Το καλύτερο Mac & Cheese στην Περιφέρεια της Πρωτεύουσας!
Κατευθυνόμενοι ανατολικά προς το ποτάμι, θα παρασυρθείτε από τις  πόρτες της Catskill Bread Company και θα ζήσετε μερικές από τις πιο σαγηνευτικές κρούστες που θα δοκιμάσετε ποτέ. «Το καλό ψωμί χρειάζεται χρόνο» είναι το μάντρα του ιδιοκτήτη/διαχειριστή Dan «The Bread Man» Kirkus που ζυμώνει φυσικά όλα του τα ψωμιά, τα κουλούρια και τα γλυκά του με το δικό του προζύμι – «Φτιαγμένο πριν από 5 χρόνια με μόνο αλεύρι, νερό και Catskill αέρας." Τα αγαπημένα περιλαμβάνουν μπαγκέτα, μίνι και μεγάλη φοκάτσια, ρολά κανέλας και καταπληκτικά ψωμιά σάντουιτς με ονόματα όπως «The Earl», «The Swede», «The Empire» και «The Twain». Αρχικά ιδρύθηκε στο Village of Catskill, αυτό το νέο σπίτι στο Second Street στην Αθήνα ταιριάζει απόλυτα με την ατμόσφαιρα του χωριού.
Δεν θα μπορέσετε ποτέ να περιοριστείτε σε ένα πιάτο στο  Seconds  όπου ο σεφ Salah δελεάζει τον ουρανίσκο με ασύγκριτη, μεσογειακής έμπνευσης κουζίνα. Ορεκτικά όπως η Burrata & Arugula με ψητή κόκκινη πιπεριά και πέστο βασιλικού, και το αμύγδαλο κατσικίσιο τυρί με ψητό σκόρδο και αχλάδι ποσέ με κρασί κάνουν το στόμα σας να βουρκώνει μόλις τα διαβάσετε στο μενού. Έπειτα, οδήγησε σε ορεκτικά όπως ο μαροκινός σολομός, το ψημένο ράφι αρνιού σε τηγάνι και το χαρακτηριστικό Figgy Piggy (ένα χοιρινό φιλέτο γεμιστό με σύκα σε σάλτσα κόκκινου κρασιού) όλα φτιαγμένα φρέσκα «με αγάπη» – όπως το λέει ο σεφ. Η resident mixologist Denise McConnell φτιάχνει εκπληκτικά signature cocktails, συμπεριλαμβανομένων αναμφισβήτητα το καλύτερο Negroni στον πλανήτη!
Ακριβώς στη γωνία από το Seconds, θα συναντήσετε  το Lighthouse Liquors (και Wines) με την επιμελημένη συλλογή από ισχυρά ποτά από όλη την περιοχή και από όλο τον κόσμο. Το όνομά του παραπέμπει στον εμβληματικό φάρο Hudson-Athens του 1874 που βρίσκεται στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων, καθώς και ορατό από κάτω. Το Lighthouse έχει ακόμη και μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να περιηγηθείτε στις προσφορές τους, να κάνετε παραγγελίες για παραλαβή και να κερδίσετε ανταμοιβές αφοσίωσης.
Διασχίζοντας την Οδό Ουάσιγκτον (NYS-385) το ειδυλλιακό  Stewart House  εμφανίζεται στα δεξιά σας. Η πανσιόν ιταλικού στιλ που μετατράπηκε σε boutique ξενοδοχείο έχει ανακαινιστεί σχολαστικά με μια φρέσκια προοπτική, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και άνεσης. Ένα αρ ντεκό μπαρ, ταβέρνα από φάρμα μέχρι τραπέζι και ψησταριά δίπλα στη θάλασσα συμπληρώνουν εννέα κομψά διακοσμημένα δωμάτια. Πλαισιωμένο από μαγευτικές ιτιές, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι κοσμεί την όχθη του ποταμού ακριβώς στα βόρεια του πάρκου του χωριού.
Αλλά πριν κατευθυνθείτε στο Athens Riverfront Park, θα θελήσετε να σταματήσετε στο  Stella's II Pizzeria & Pancake House , ένα αγαπημένο τοπικό που είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ κάθε μέρα. Εκτός από τα είδη στο όνομά του, το Stella's έχει ένα πλήρες μενού με ιταλοαμερικανικά αγαπημένα για φαγητό εκεί ή take away. Ίσως ένα πικνίκ στο πάρκο;
Το Athens Riverfront Park είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να τερματίσετε αυτή τη βόλτα. Μια υπηρεσία πορθμείου μεταφέρει τους επιβάτες μεταξύ του Χάντσον και αυτής της προσγείωσης τα Σαββατοκύριακα και προσφέρει περιηγήσεις στο Φάρο. Κάθε Ιούλιο, το Athens Street Festival προσελκύει περίπου 15.000 θεατές σε πάγκους σε όλο το πάρκο και μια σειρά συναυλιών και ταινιών τρέχει όλο το καλοκαίρι.
Στην πόλη που ιδρυθηκε το 1815 σημερα ζουν σχεδόν 4000 κάτοικοι. Έχει χτιστεί στις όχθες του ποταμού Hudson.
A photo in this story
Κόκορας Αθηνών
Crossroads Brewing
Catskill Bread Company
Δευτερόλεπτα
Λικέρ Φάρων
Stewart House
Στέλλας
Προκυμαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

13η Αυγούστου: Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων

Η 13η Αυγούστου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων το 1992 από το Κλαμπ Αριστερόχειρων της Μεγάλης Βρετανίας και με το χρόνο απέκ...